Jablka sušená 1000 g
Popis
Jablka kroužky nižší vlhkost.
Jablko je plod jabloně, patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě.
Jablko doprovází člověka od počátku historie. Dokonce prvotní hřích lidského pokolení, utržení plodu ze stromu poznání, bývá tradičně spojován s jablkem. Všudypřítomnost jabloní a jablek vedla po r. 1989 ke značné devalvaci jejich hodnoty. Tisíce jabloní v sadech i jiných místech Česka bylo vykáceno anebo ošetřovatelsky zanedbáno tak, že jejich úrodnost klesla na zlomek původního stavu. Spolu s likvidací zařízení na zpracování jablek to znamenalo, že cena ovoce, která by mohla být minimální, je dnes na trhu v ČR v průměru vyšší než cena banánů nebo pomerančů.
Plody dozrávají na konci léta nebo na podzim. Pozdní odrůdy se dají dobře skladovat, ve vhodných podmínkách vydrží až do jara. Mezi největší vývozce patřila Čínská lidová republika, Chile, Itálie, Francie, Spojené státy americké a Rusko.
Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, čaje a aroma do různých jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě.
Sušení patří k nejstarším způsobům konzervace a dnes opět nachází své příznivce. Šetrným sušením při nižších teplotách (pod 48 °C) se uchová ze všech způsobů konzervace nejvíc vitamínů, minerálů a bílkovin. Sušením se v ovoci koncentrují ovocné cukry, čímž se zamezí vývoji nepříznivých mikroorganismů. Tak si ovoce zachovává charakteristickou chuť, vůni a vzhled. Sušená jablka můžeme jíst i po namočení do vlažné vody nebo mléka, používají se při pečení i vaření. Zlepšují činnost střev, snižují cholesterol, normalizují střevní mikroflóru.
Jablka jsou výtečným zdrojem vitamínů, přírodního cukru, pektinů ovocných kyselin a dalších přírodních látek. Pro sušení se používá pouze kvalitní vyzrálé ovoce. Ovoce je sušené, nepoužívá se oxid siřičitý na zvýšení trvanlivosti a uchování vzhledu. Používáme pouze cukr a kys. Citronovou. Ovoce je vhodné i pro malé děti.
Jablka kroužky jsou nedoslazované.
Složení: Jablka, oxid siřičitý a kyselina citronová.
Živiny: Vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, betakaroten, kyselina listová, jód, draslík, fosfor, vápník, zinek, selen, mangan, hořčík, železo, vláknina, přirozeně bezlepkové.
Blahodárné účinky: Detoxikační, antioxidační, protirakovinné, pročišťující, posilují srdce, trávení i imunitní systém, nervovou soustavu, upravují krevní tlak, pomáhají při zánětu a onemocnění střev.
Průměrné výživové hodnoty ve 100g: Energie 1017 kJ ( 241 kcal ), tuky: 1,6 g ( z toho nasycené mastné kyseliny: 0,03 g ), sacharidy: 57 g ( z toho cukry: 10,4 g ), vláknina: 8,7 g, bílkoviny: 1,4 g,sůl: 0,01 g.
Složení: Jablka 99,8%, oxid siřičitý, kyselina citronová.
Skladovací podmínky: Skladujte při maximální teplotě 20°C a relativní vlhkosti 70%.
I přes několik kontrol nelze vyloučit výskyt cizích předmětů ( zbytky pecek, aj. ).
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Firma IBK Trade byla založena v roce 1992 v Praze. Specializuje se na dovoz, zpracování, balení a distribuci širokého sortimentu ořechů, sušeného ovoce, semen a dražovaných produktů.
V plně vybavené pražírně a balírně v Horní Cerekvi umíme kvalitně zpracovat více než 80 druhů surovin a na trh tak dodáváme přes 1 000 výrobků. Veškeré zboží prodáváme buď v původním balení dalším zpracovatelům nebo již od nás zpracované a balené v různých gramážích.
Používáme moderní výrobní technologie a jsme vybavení špičkovými stroji na třídění, pražení, sekání a balení. V oblasti zpracování disponujeme širokými možnostmi a zkušenostmi.
Systém řízení kvality - International Food Standard IFS je zárukou neustálého zvyšování jakosti nabízených produktů a hodnoty poskytovaných služeb. Naším primárním cílem je spokojenost zákazníků.
Výrobce/dovozce prohlašuje, že potravina splňuje požadavky na jakost a zdravotní nezávadnost stanovené zákonem č. 110/1997 Sb. ve znění platných předpisů.