Mandle v mléčné čokoládě 500 g

39 hodnocení
 
 

Pochoutka - mandle v mléčné čokoládě. Mandle, stejně jako ovesné vločky, kukuřice, celer, sójové boby, ječmen, para ořechy a vlašské ořechy, jsou využívány k protirakovinné dietě.

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Cena 120,54 Kč bez DPH
135 Kč    
Kód produktu 101
Značka IBK
Kategorie Plody v polevě
 

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Amygdalus communis) rostoucí převážně v subtropech.

Označuje jako oříšek, botanicky je však mandloň peckovice. Mandle jsou vývozním artiklem řady zemí, jako je Kalifornie (70% světové výroby) dále pak v Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, Španělsku a na Balkáně.

Výška rostliny dosahuje 6 metrů, má ráda lehké a humózní půdy. Kvete v rozmezí března až května. Období sběru je červenec a srpen. Sklizeň z jednoho stromu může činit 50 až 60 kg mandlí. Rozlišujeme dva druhy mandlí: hořké - semena amygdalin amarum a sladké - semena amygdalin dulcis. Bohužel jsou od sebe oba druhy velmi těžce rozpoznatelné. Hořké mandle mají vyšší obsah amygdalinu, který má na svědomí hořkou chuť. Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i součást složitějších jídel (saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté. Největší účinek mají mandle, pokud je jíme přírodní, neloupané a tepelně neupravované.

Mandle, stejně jako ovesné vločky, kukuřice, celer, sójové boby, ječmen, para ořechy a vlašské ořechy, jsou využívány k protirakovinné dietě. Jsou nabité živinami. Pomáhají zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné. Mandlové mléko je také léčebnou stravou při infekčních onemocněních. Hořčík zvyšuje imunitu organismu všeobecně a je vhodný zvláště proti stafylokokovým bakteriím. Výzkumem bylo zjištěno, že hořčík se kromě kostí nachází také v chrupavkách. Chybí-li tělu hořčík, může docházet k degenerativnímu onemocnění kloubů. Nedostatek hořčíku se projeví i na zubní sklovině. Pro zajímavost 1 unce (2,8 dkg) mandlí obsahuje tolik vápníku jako ¼ l mléka a vlákniny jako jablko a pomeranč. Zásobuje tělo bílkovinou jako červené maso bez cholesterolu

Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny, lecitin.

Složení: mléčná čokoláda 68% (cukr, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, kakaové máslo, sušená syrovátka, emulgátor: E322, přírodní aroma vanilky), 29% mandle, glukózový sirup, rostlinný palmový olej, glazury: E414, E904.

Blahodárné účinky: protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační, prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi.

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost cizích příměsí a těles.
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit. 

Firma IBK Trade byla založena v roce 1992 v Praze. Specializuje se na dovoz, zpracování, balení a distribuci širokého sortimentu ořechů, sušeného ovoce, semen a dražovaných produktů.

V plně vybavené pražírně a balírně v Horní Cerekvi umíme kvalitně zpracovat více než 80 druhů surovin a na trh tak dodáváme přes 1 000 výrobků. Veškeré zboží prodáváme buď v původním balení dalším zpracovatelům nebo již od nás zpracované a balené v různých gramážích.

Používáme moderní výrobní technologie a jsme vybavení špičkovými stroji na třídění, pražení, sekání a balení. V oblasti zpracování disponujeme širokými možnostmi a zkušenostmi.

Systém řízení kvality - International Food Standard IFS je zárukou neustálého zvyšování jakosti nabízených produktů a hodnoty poskytovaných služeb. Naším primárním cílem je spokojenost zákazníků. 

Výrobce/dovozce prohlašuje, že potravina splňuje požadavky na jakost a zdravotní nezávadnost stanovené zákonem č. 110/1997 Sb. ve znění platných předpisů.